Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Törvény elé állítják a pop nagyasszonyát

2012.07.17

 Madonna szombat esti párizsi koncertjén az egyik klipben Marine Le Pen, a szélsőjobboldali párt elnöke horogkereszttel a homlokán tűnt fel. "Nem tudunk mindent elfogadni. Nem tudjuk elfogadni ezt a szégyenletes összehasonlítást" - mondta vasárnap Florian Philippo, az FN alelnöke, aki szerint a feljelentést a napokban teszi meg a párt. 


Elmondta, hogy Marine Le Pen nem egyszerűen a saját, hanem a tagság és a szimpatizánsok, az "FN több millió szavazójának" a becsületét is meg kívánja védeni. Philippo szerint az ominózus videó "újabb provokáció Madonna világturnéján azért, hogy beszéljenek róla".

 

 

 

 

 

 

A provokatív megjelenéséről és szövegeiről híres amerikai énekesnő szombat este, a francia nemzeti ünnepen adott koncertet a Párizs közelében található stadionban. A Nobody knows me című szám felvezetéseként volt látható az a színpad hátterében vetített klip, amelyben Madonna arca felváltva keveredik mások mellett XVI. Benedek pápa, Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök és Sarah Palin amerikai politikus portréjával. 

Néhány pillanatra feltűnt Marine Le Pen arca is, homlokán egy horogkereszttel, amely egy Adolf Hitlerre hasonlító fotómontázsba úszott át. A párizsi koncerten a nézők hatalmas kiabálással fogadták a francia politikus portréját. A montázs május 31-én, Madonna tel-avivi koncertjén volt először látható. Néhány nappal később Marine Le Pen közölte: "Ha ezt Franciaországban is megcsinálja, mi sem leszünk tétlenek". 

Az énekesnő még nem nyilatkozott ez ügyben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.